Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Голова Новопсковської громади Вадим Гаєв взяв участь в засіданні Ради регіонального розвитку

Дата: 20.03.2017 19:42
Кількість переглядів: 711

20 березня відбулося п’яте засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. Відверта п'ятигодинна дискусія щодо розвитку країни та подальших реформ. Понад 1000 учасників - члени уряду, керівники областей, міст, районів, сіл та новостворених громад (ОТГ).

Учасники з різних політичних сил, ніякої "цензури". Політики не було, обговорювали розвиток країни - економічні питання, інфраструктурні проекти, питання соціальної та гуманітарної сфери, міжнародну співпрацю. Розмова вийшла конструктивна і політично незаангажована. Це добрий знак. І здається всі потроху починають розуміти - необхідно об’єднуватися для розвитку країни. Об’єднуватися не на фоні політичних та популістських гасел, а навколо реальних справ.

Президент України Петро Порошенко відзначив позитивні результати фінансової децентралізації в Україні. «Місцеві бюджети зросли з шістдесяти дев’яти мільярдів гривень в 2014 році до ста сорока семи мільярдів минулого року. Цього року мають вийти на показник в 170 мільярдів. Це означатиме зростання в два з половиною рази. Частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни також збільшилася і впритул наблизилася до 50%, чого ніколи не було за всю історію України», – сказав Петро Порошенко.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив на тому, що реформа децентралізації вже зараз є результативною та демонструє свою успішність: «1 квітня буде три роки від першого рішення, яке було прийняте 1 квітня 2014 року, тоді ми затвердили концепцію реформи місцевого самоврядування в Україні. Якщо ми подивимося на ці 3 роки, як ми пройшли цей шлях, можливо сказати, що ця реформа вже має свої конкретні результати і успіхи. Нам треба йти далі, нам треба зробити таким чином, щоб вигодонабувачем результатів цієї реформи був український громадянин».

Володимир Гройсман закликав місцеву владу забезпечити підтримку у провадженні секторальних реформ на місцях. «Без вас неможливо зробити жодної секторальної реформи. Ви безпосередньо впливаєте на економічне зростання і якість життя людей на місцях. Ми можемо скільки завгодно добувати українського газу, але енергоефективними без вас ми ніколи не станемо», – зазначив він.

Підготовлено за інформацією Офіційного Інтернет-представництва Президента України та Урядового порталу

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь