Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Перші робочі зустрічі з освітянами Новопсковської громади. Розвінчання міфів.

Дата: 01.11.2017 19:48
Кількість переглядів: 679

Фото без описуПершого листопада Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв зустрівся з колективами Новопсковської газопроводської ЗОШ I-III ступенів та Новопсковської ЗОШ I-III ступенів. В робочій зустрічі також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Вікторія Височина, начальник відділу освіти Новопсковської селищної ради Валентина Міщенко та начальник відділу освіти РДА Ольга Акименко.

Зустріч була організована з метою поширення і роз’яснення інформації серед освітян щодо передачі шкіл, які знаходяться на території Новопсковської селищної ради у власність територіальної  громади.

На початку свого виступу Вадим Гаєв наголосив на важливості питання передачі шкіл у власність Новопсковської селищної територіальної громади. Через гальмування цього процесу будівлі шкіл залишилися без проведення енергозберігаючих ремонтів та створення комфортних умов для школярів. Кошти цьогорічної інфраструктурної субвенції, виділеної Новопсковській громаді, витратили на утеплення та ремонт будівель ФАПів в селах Осинове, Ікове, Макартетине та Новопсковського селищного будинку культури.

Вадим Вікторович детально розповів вчителям про те, з яких джерел здійснюється фінансування тих навчальних закладів, які знаходяться на території Новопсковської громади. Емоційно йшла мова також  про те, що сьогодні існує безліч можливостей  по залученню додаткового фінансування шляхом підготовки інвестиційних проектів і подачі їх на конкурси Державного фонду регіонального розвитку, GIZ, ПРООН тощо. На жаль, про ці можливості школи дуже часто і не знають, проектів не має, можливості втрачаються.

На сьогоднішній день гостро стоїть питання недостатньої поінформованості серед вчителів та батьків учнів про ситуацію, яка склалася навколо загальноосвітніх навчальних закладів громади. Серед населення поширюється хибна інформація стосовно перспектив, на які чекають школи після їх передачі у власність територіальної громади.

Були розвінчані деякі міфи, як то «Виплата заробітної плати вчителям здійснюється з районного бюджету, а  селищна рада не зможе виплачувати зарплати вчителям!» Нащо присутні вперше дізналися: що заробітну плату освітянам виплачують  за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету, яка надходить до бюджету Новопсковської селищної територіальної громади, а потім передається до районного бюджету. Новопсковська громада має прямі бюджетні відносини з державним бюджетом.

Основні видатки на виплату заробітної плати технічним працівникам, оплата за енергоносії, за харчування школярів (безоплатно харчуються учні 1-4 класів та діти пільгових категорій 5-11 класів) та інші поточні видатки здійснювалися з місцевого бюджету Новопсковської селищної територіальної громади за рахунок власних надходжень. А це близько 6 млн грн. на п’ять шкіл. На Макартетинську школу освітня субвенція не передбачена, тому всі видатки (включаючи заробітну плату педагогічних працівників) здійснювалися з місцевого бюджету Новопсковської селищної територіальної громади. А це понад 700 тис. грн на рік.

Зустріч з освітянами відбулася в атмосфері взаєморозуміння та конструктивного діалогу. На всі поставлені питання педагогічні працівники закладів освіти  отримали змістовні відповіді.

«Шановні педагогічні працівники, якщо у вас виникають питання, будь ласка звертайтеся. Ми відкриті та готові до дієвого співробітництва. Запрошуйте нас на обговорення питань, які вас турбують. Ми за зростання громадської активності населення. Сьогодні надважливо відчути та усвідомити, що кожен з нас є членом єдиної команди, яка має спільну мету» - підкреслив голова Новопсковської громади.

Зі свого боку освітяни запевнили в готовності сприяти передачі шкіл у власність громади. Пообіцяли довести отриману під час зустрічі інформацію до батьків та своїх колег. Крім того, будуть звертатися до депутатів районної ради, яких вони обирали два роки тому, за поясненнями «Чому гальмується процес передачі шкіл?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь