Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Спецрепортаж "За кадром"

Дата: 04.02.2018 21:54
Кількість переглядів: 1066

Фото без опису Участь в реаліті-шоу "Громада на мільйон" від 1+1, як лакмусовий папірець показала: Новопсковська громада, об'єднавшись, зможе багато чого зробити! Лише за 48 годин створити власний просвітницький центр "Гармонія Думок"!

"Попросили-зголосилися" або ніхто навіть і не міг подумати що: 

Цілу ніч п'ятнадцять жителів Осинове та Новопскова фарбуватимуть стіни! (Староста села, сільські депутати, молодь та пенсіонери - всі у фарбі та щасливі від того, що вдалося задумане!)

Будівельний магазин відкриють опівночі, аби нам вистачило фарби для стін!

Три художниці створять за 16 годин безперервної роботи художній витвір мистецтва площею понад 10 кв.м.! (Різні стилі талановитих дівчат стали причиною появи казково-магічного дерева, яке є віднедавна народним символом громади!)

Чотири швачки безкоштовно пошиють за кілька годин всі чохли на подушки! (Хоча всі дуже зайняті, а через годину після нашого прохання - тканина вже перетворювалася в жіночих умілих руках в красиві і надійні елементи декору!)

А чоловіки з десяти будівельних піддонів змайструють зручні кресла! (Хоча до цього жоден з них подібного не робив!)

Метал зі старобільської будівельної бази (в Новопскові такого просто не знайшлося) за 24 години перетвориться з ідеї в голові її автора в стилізований елемент - книжкову полицю у формі голови українського письменника (Дехто каже - молодого Шевченка, а декому здається  -  Гоголя).

Фото без описуНа наше прохання  жителі села Осинове подарують Центру цікаві українськи книги, аби кожен міг взяти і почитати.

Хлопці з меблевого магазину за 15 хвилин привезуть новесенькі дитячі меблі! (Хоча наше замовлення було сьомим по рахунку, а привезли першим!)

Спеціалісти телекомунікаційних мереж за годину влаштують все так, аби в Центрі був потужний Wi-Fi інтернет для всіх користувачів.

Підприємці подарують нові іграшки та дитячі приладдя для творчості малюків!

Вивіску ІРЦ "Гармонія Думок" за півгодини до відкриття центру привезе з м. Старобільськ фургон, що возить торти в магазини громади! (Бо часу, на поїхати і самим забрати у виробника вивіски, не було).

Фото без описуСпеціаліст з оформлення свят безкоштовно підготує до відкриття Центр! (На власному авто привезе сотні яскравих кульок та казкових персонажів, аби досягти казкового ефекту для найменших відвідувачів).

Аматори сільського будинку культури за одну ніч напишуть і підготують святкову частину відкриття - виконання української пісні та гумористичної вистави!

Спеціаліст приватної типографії з Марківки допоможе розробити макет інформаційних флайєрів (бо всі творчі та креативні місцеві вже фарбували, майстрували та шили), а надрукує ці півтисячі флайєрів вночі завідувач дитячого садочка вдома.

Інформаційні матеріали, які будуть корисними для учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб, допоможуть підготувати співробітники центру зайнятості.

Співробітники двох музеїв спільно з завідувачем сільського будинку культури розроблять детальний річний план спільної просвітницької роботи на базі Центру.

Фото без описуГромадські активісти підключать всі свої зв'язки, аби знайти професійного лектора в Луганській області, умовити його приїхати в Новопсков і провести цікаву презентацію.

Тернопільський політолог та активний громадський діяч Pavlo Fedyk приїде на таксі з Лисичанська, змінивши свій насичений графік роботи, здолавши засніжену 100-кілометрову відстань наших "неідеальних" доріг. 

Лекцію на тему "Права людини" можна слухати затамувавши подих і отримати масу позитивних емоцій від спілкування з односельцями!

Ось, так! Виявляється це реально! Варто лише захотіти та об'єднатися!

Низький уклін і слова щирої вдячності від усіх сьогоднішніх відвідувачів ІРЦ "Гармонії думок" всім, хто його створював! 

Сьогодні Центр живе на повну! Проходять семінари, тренінги, акустичні вечори живої музики, різноманітні змагання й свята для дітей та дорослих. Збираються жителі аби поспілкуватись, продуктивно провести час. Малеча користується інтернетом аби підготуватися до уроків. В стінах Центру працюють гуртки: театральний, вокальний та хореографічний. Чим живе ІРЦ "Гармонія Думок" читайте в новинах на сайті Новопсковської селищної ради https://novopskovrada.gov.ua/news/  

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь