Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Голова Новопсковської громади і народний хор «Слобожани»  побували на святі Білокуракінської громади

Дата: 23.09.2016 22:52
Кількість переглядів: 861

Під час конференції, влаштованій у рамках святкування, Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв поділився з колегами про історію створення та сьогодення об’єднаної громади. Нижче наводимо, частину інтерв’ю селищного голови для Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

"…І В НАС УСЕ БУДЕ ГАРАЗД"

Подібну ж райдужну картину "Нове життя" широкими мазками намалював голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв (юридична назва ОТГ, уточнив Вадим Вікторович - "Новопсковська селищна рада").

- У вас були проблеми під час оформлення об'єднаної громади з районною владою?

- Створенням ОТГ займався попередній селищний голова Олександр Бондар і попередній сільській голова села Осинове Інна Птушко. Але Бондар на вибори не пішов, я і перемогу отримав уже в практично створеній громаді. У виборах брали участь три кандидати.

До об'єднаної громади входить сьогодні шість населених пунктів. Це адміністративний центр - Новопсков, і п'ять сіл Осиновської сільської ради. Ми вже пройшли етап обрання старост.

- Кажуть, обрати старост - не проблема. Проблема - перебрати на себе функції, які сьогодні виконують районні структури. Вам вистачає фахівців?

- Так, ми теж зіткнулись із такою проблемою. У нас сьогодні вакантна посада начальника відділу комунальної власності та земельних відносин. Вакантна посада юриста; була вакантною посада землевпорядника… Але ми проблеми вирішуємо, потрошку-потрошку збираємо кадри. Тому що вивільняться кадри з райдержадміністрації, з районної ради. Коли об'єднаються всі громади, такі структури втратять свою необхідність.

Хвалитися поки є мало чим. Тільки-тільки започаткували, наприклад, капітальні ремонти тротуарів, навчальних закладів, садочків, заміну дахів, утеплення горищ. Тільки-тільки уклали договір на ремонт доріг - тому що дуже виважено підійшли до вибору підрядної організації.

- А що заважало так робити, коли просто існувала Новопсковська селищна рада?

- Елементарно не було грошей. Об'єднання не тільки дало нам право самостійно приймати рішення - воно нам дало й ресурси. По-перше, ми вийшли на міжбюджетні відносини з державою. Ми перестали бути залежними від районної ради. Всі надходження в місцевий бюджет, а саме: 60% від ПДФО, акцизний збір, єдиний податок - все залишається в нас у місцевому бюджеті, і ми самі ухвалюємо рішення, куди їх витрачати.

Наприклад, на 1 серпня 2015 року надходження в місцеві бюджети Новопсковської селищної і Осинівської сільської рад становили близько 7 мільйонів гривень. На 1 серпня 2016 року - 21 мільйон.

- Це разом із державною субвенцією?

- Зараз я не можу точно відповісти - треба подивитись у папери. Але навіть без тих 4,5 мільйона субвенції все одно зростання вражаюче.

 

ВИКОРИСТАНІ МАТЕРІАЛИ - http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2088065-luganskij-napramok-sorok-vidsotkiv-decentralizacii.html#.V-V6gsG0mG4.facebook 

відео від телеканалу ЛОТ  - https://www.youtube.com/watch?v=HiOSr-tMmMg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь