Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковська громада навчається ґендерному бюджетуванню

Дата: 05.12.2016 23:21
Кількість переглядів: 826

Фото без описуВ рамках спільної програми ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» посадові особи двох селищних рад Луганщини - Новопсковської та Білокуракинської взяли участь у дводенному тренінгу «Інтеграція ґендерного підходу у місцеві політики, плани та бюджети», який відбувся  у Новопсковському санаторії «Перлина».

Відкриваючи  захід голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв привітав всіх учасників й підкреслив на необхідності постійного обміну досвідом між об’єднаними громадами не тільки Луганщини, а й всієї України.

Під час першого дня були розглянуті питання «Можливості для жінок і чоловіків за умов децентралізації: питання рівності та справедливості», «Реформа децентралізації: нова територіальна організація управління на місцевому рівні», «Місцеві бюджети. Можливості для фінансування пріоритетних питань розвитку громади», «Ґендерний підхід до управління як стратегія розвитку». Познайомили із зазначеними питаннями експертка Проекту ГОБ з ґендерних питань Тетяна Іваніна,  ґендерні експертки Юлія Савельєва та Наталія Рябущенко, експерт з децентралізації Олександр Іванін, експертка з розвитку громад Юлія Малько.

Другого дня працювали над розглядом наступних питань: «Стратегія розвитку громад. Пріоритетні напрямки розвитку громади та їх відображення у бюджетах», «Ґендерне бюджетування як інтеграція ґендерного підходу в бюджети і управління всіх рівнів» тощо. Йшла мова також про стан та проблеми ґендерної рівності в Україні, суть, принципи та етапи ґендерно-орієнтованого бюджетування, міжнародний та український досвід впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування, роль та значення ґендерної статистики у впровадженні ґендерного бюджетування.

Окрім теоретичних знань, які отримали учасники заходу під час тренінгу, відбулось досить змістовне спілкування, колосальний обмін досвідом, здобуття нових цінних знань.

На третій день всі експерти продуктивно попрацювали в Новопсковській селищній раді в напрямку визначення ґендерної чутливості місцевої політики:  діючих програм та інвестиційних проектів Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь